Monthly Archives: July 2014

Древни цивилизации на Балканите

Има повече от 100 древни каменни мегалити в България, които са служели за производство, съхранение и разпространение на енергия, транспорт, баланс, предсказване, безсмъртие, съживяване на мъртви, даване на нов живот, възкръсване, свещено единство, по същия начин както известните пирамиди в Египет, Южна Америка, Китай, както и в цяла Азия, Европа, Австралия, Африка, Южна и Северна Америка и по цялото земно кълбо.

7_functions_of_the_pyramid

В България това са Перперикон, наскоро откритата пирамида в с. Петко Славейков, Мадарския конник и крепостта в Странджа, каменни свещенни мегалити по цяла Стара планина, Царичина, ниши, тунели и пещери, изкопани от хора под земята в Родопите. Има сведения за Витоша. Все още търся такива за Рила и Пирин, като се движа по карта на гео-магнитното поле около Земята.

Това е една от пирамидите в България, не по-различна от всички останали по земното кълбо.

 

Може би най-необяснимото “съвпадение” от всички е открито от Чарлс Пиаци Смит(1819-1900), които бил уважаван учен в Шотландия, занимаващ се с астрономия. В книгата си “Наследството на Голямата пирамида” (1877г) публикува дадените по-долу илюстрации с обяснението, че пирамидата лежи на 31 градуса източна ширина и 30 градуса северна ширина.

31-вият меридиан е най-дългият земен меридиан, а 30-ият паралел – най-дългият земен паралел. Те се пресичат на едно единствено място и това място е платото край Гиза. Оттук следва, че пирамидите лежат точно в центъра на цялата земна маса на света и я разделят на четири равни части!

Карта:

map 31 meredian

Има и точно съответствие от звездите към Земята:

orions belt

Ванга някъде казваше :
“Какво сте тръгнали по Египет да гледате пирамиди в България също има!”
Цитирам по спомен.

Има поне три карти, които намерих, чертани по намерени вече пирамиди, с цел да се направи по-подробна карта. Поне два лъча минават през България:

map_1Свети Петър Света София Фарима

map_2Балбек

map_3Балбек

 

 

Има естествено болен руснак, направил 3Д интерактивна google earth карта, която може да посетите на:

http://geolines.ru/eng/publications/HISTORIC-GEODESY/HISTORIC-GEODESY_217.html

в края на страницата, нужно е инсталиране на google earth плъг-ин.

Известни още като Unified Vector Grid, или UVG.

За да видите пълна карта на цветето на живота в реалност на Земята, ви трябва само

– google earth: http://earth.google.com

– uvg плъг-ин: http://www.vortexmaps.com/docs/UVG-grid-compiled-by-B-Hagens.kmz

В Google Earth, отворете Файл -> Oтвори (File -> Open) и отворете, където сте запаметили плъг-ина.

 

За сега, наблюдавам, че различните 3Д карти се разминават – едни показват само един паралелен лъч през България, други два пралели и то на друго местоположение. Продължавам да дълбая! За сега съм склонна да вярвам на Б. Хегинс, които е световно известен от столетие, картата му съвпада и с повечето други находки, така че окончателно един паралел, пресечен с четири  меридиана на кратко минават през България, като още един 5ти минава много близо до границата ни със Сърбия.

flowr-of-life-map

map BulgariaПаралела пресича точно София и минава през градовете в подножието на Стара планина от южната страна. Първият меридиан пресича паралела в Област София, Община Елин Пелин. Вторият и третият се пресичат точно в града на паралелните улици – Стара Загора. Третият минава през Шабла и Генерал Тошево.

map Bulgaria 2

Вторият и третият мередиан се пресичат точно в града на паралелните улици – Стара Загора. Е, и ако и това е “случайно”!?!@#

Източници:

http://www.sibir.bg/blog/yvellyna/?catID=15196

http://survivalcell.blogspot.com/p/spatial-relationship-of-great-pyramid.html

http://users.telenet.be/kenneshugo/Flower%20of%20Life.htm

http://geolines.ru/eng/publications/HISTORIC-GEODESY/HISTORIC-GEODESY_217.html

http://www.vortexmaps.com/docs/UVG-grid-compiled-by-B-Hagens.kmz

http://earth.google.com

Новият Голям Взрив – ПОДГОТОВКАТА

Сблъсък на Два Паралелни Свята

 

Големият взрив е вследствие на сблъсък между два паралелни свята. Но как може такъв сблъсък да сътвори светът, който познаваме? Вселената която познаваме има огромни групи от материя, които наричаме звезди и галактики. Ние знаем, че нашата вселена е нееднородна. В действителност има мъглявини, има звезди, има галактики, има квазари, има струпвания на материя. 

Сега трябва да бъде обяснено как сблъсъкът между паралелни вселени може да доведе до образуването на тези групи от материя. Има ли нещо в мембранните вселени, което може да го обясни? 

Хората си представят мембраните като плоски, перфектно равни, геометрични плоскости, но за нас е ясно,че това схващане е невярно. Те не могат да са перфектно гладки. Те трябва да са вълнообразни. Какво би станало ако тези мембрани се доближат и по повърхността на всяка мембрана има вълни и когато те се приближат, те не се удрят по едно и също време на едно и също място, а в действителност се удрят на различни места в различно време. 

Ние открихме, че при движението си тези мембрани буквално се вълнуват, така че, когато те се удрят с вълните образуват материя. Паралелните вселени се движат през 11-тото измерение като вълни и като всяка вълна те се накъдрят. Вълните са тези, които са образували материята по време на Големия взрив. Най-сетне те имали своето пълно обяснение за раждането на Вселената и сега можели да извършат нещо дори още по-задълбочено. 

Те можели да пренесат обратно във времето законите на физиката до момента, а Големия взрив и дори във времето преди него. Съществуването на мембраните предполага, че времето е съществувало и преди Големия взрив. Времето може да се проследи и до преди този Парадокс. Можете да се върнете назад, и още по-назад във времето докато достигнете момента на експлозията и да се пренесете в един друг свят. 

Когато мембраните се сблъскат сблъсъкът им може да бъде описан посредством М-Теорията вече с езика на математиката и науката, а не да остане необяснима във времето експлозия. Необяснимият парадокс изчезнал и това отнело само един час. След това отидохме на представлението. Тази идея е толкова нова, че обсъждането и току що е започнало, но се допуска, че Айнщайновата недовършена теория най-сетне е създадена. 

М-теорията наистина има потенциал да обясни всичко във Вселената, но в победата има и горчив вкус, защото в края на това дълго търсене, науката открива че вселената вероятно не представлява нищо специално. Тя не е нищо повече от една от безбройните мембрани, само една от многото вселени, които изграждат света. 

Последните разбирания за света е че има неограничен брой вселени всяка с различни закони на физиката. Големи взривове вероятно произтичат постоянно. Нашата вселена съществува в съжителство с много други, които са също в процес на разширение. Нашата вселена е само един мехур, плуващ в океан от мехури. Но дори това не е краят на тази история. 

Сега, когато Теорията за Всичко е може би открита, мнозина са нетърпеливи да я използуват. Физиците се подготвят за последен полет на въображението: да създадат вселена, която да е без никакви мистерии и неразгадани въпроси. За известно време работих с няколко души по въпроса дали е възможно или не принципно, да се създаде нова вселена в лабораторни условия. Ние не знаем дали това е възможно или не. Изглежда, че най-вероятно е възможно. 

Бихте могли да създадете вселена дори във вашето мазе. И тя няма да измести вселената наоколо дори и да порасне огромна. В действителност тя ще създаде свое собствено пространство растейки и в действителност за много кратка част от секундата ще се разграничи напълно от нашата вселена и ще еволюира до отделна, самостоятелна вселена, достигайки космически размери без да заеме каквато и да е територия от тази която обитаваме.

 

Източник: http://sahrazada.blogspot.com/2009/01/blog-post_730.html

Раждаемостта нараства, смъртността – намалява. До 2020 г. смъртността на деца и млади хора намалява с 20%.

Раждаемостта в България нараства. През изминалата 2009 г. са регистрирани 81 572 родени деца. Това сочат данните на Националния статистически институт (НСИ), оповестени днес. От тях 80 956 (99.2%) са живородени, като момчетата са с 1668 повече от момичетата. Мъртвородените деца са 616.

В сравнение с предходната година броят на регистрираните у нас живородени деца се е увеличил с 3244, а на мъртвородените – с 45. Коефициентът на общата раждаемост през 2009 г. е 10.7‰, а през предходната 2008 г. е бил 10.2‰. Регистрираният брой живородени деца  в страната ни през 2009 г. е най-голям за последните 15 години.  По прогнозни данни на Евростат за 2009 година коефициентът нараждаемост за 27-те държави-членки на  Европейския съюз е 10.8‰.

През 2009 г. у нас са регистрирани най-голям брой многоплодни раждания от 1960 г. досега – 1220. При 1181 от тях са родени по две, а при 39 – по три деца. Спрямо 2008 г. многоплодните раждания са с 235, или с 23.9% повече, сочат още данните на НСИ.

В общата смъртност на населението у нас през 2009 г. се наблюдава намаление спрямо предходната година. Броят на умрелите лица е 108 068 души и е с 2455 по-малък от този през 2008 г., а коефициентът на обща смъртност  (14.2‰)  е  намалял с 0.3%.

Намалява смъртността в Сливенска област

 

Намалява смъртността в Сливенска област© Дарик Сливен, Архив

Нивото на смъртност в Сливенска областпродължава да се понижава. Броят на починалите през 2012 година е 2 799 души или с 58 случая по-малко спрямо предходната година.

Коефициентът на обща смъртност  е 14.3‰ при 15.0‰ за страната. През изминалата година най-ниска смъртност е регистрирана в общините Сливен (13.0‰) и Котел (13.7‰), а най-висока – в община Твърдица(17.8‰), съобщиха от Териториално статистическо бюро Сливен.

 

До 2020 г. смъртността на деца и млади хора намалява с 20%

 

Съвет по здравеопазване
Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС

В следващите 8 години смъртността на деца и хора в активна възраст от нас ще се стопи с 20%. Качеството на живот на българите над 65-годишна възраст пък ще се повиши. Това са приоритети на здравното министерство, представени от ръководителя на ведомството Десислава Атанасова на заседание на Съвета за икономическо развитие и социални политики под егидата на президента Росен Плевнелиев. Лекарите обаче напуснаха заседанието, заявявайки, че не са имали възможност да изложат идеите си.

 

61006596

Преди това Атанасова обяви, че амбициозните цели за намаляване на смъртността трябва да се постигнат до 2020 г. чрез превенция, инвестиции в ранната диагностика, качеството и достъпа до лечение. Според Атанасова в българската здравна система няма зависимост между крайните резултати при лечението на гражданите и направените разходи. 

“От една страна, парите непрекъснато се увеличават, от друга – извършените с тях медицински дейности имат много противоречиви тенденции. От трета страна, здравните показатели на обществото не са добри”, обобщи тя.

„Българската здравна система през последното десетилетие остана една от най-нереформираните”, заяви Плевнелиев. Според него наслояването на организационни, финансови и административни проблеми означава, че макар и трудна, здравната реформа трябва да бъде реализирана.

България на предпоследно място в класация на ЕК

за качеството на здравеопазването, включваща 34 европейски държави. Страната е в дъното заради допуснати медицински грешки, продължителността на престой в болниците, както и повишението на разходите с 16,3% за болничната помощ в рамките на една календарна година.

Здравната реформа ще бъде едно от условията за отпускането на европейските средства за България в следващата бюджетна рамка за периода 2014-2020 г. Според президента средствата за новия бюджетен период трябва да се насочат към създаването на адекватна и ефективна спешна помощ в България, която покрива цялата страна, и в създаването на електронно здравеопазване.

“Много години се изгубиха като не се даваше шанс на младите специалисти да специализират в България, отворените врати на Европейския съюз създадоха голям дефицит на медицински кадри у нас. Това е един от глобалните въпроси, които също трябва да обсъждаме”, допълни Десислава Атанасова.

Неуважение към лекари, зъболекари и фармацевти

Това е причината съсловните организации да напуснат заседанието, обясни председателят на БЛС Цветан Райчинов пред журналисти. По думите му, според реда те  трябвало да се изкажат сред последните участници.

Не може съсловните организации, които са основен партньор на държавата в реализиране на здравните политики да бъдат оставени на последно място след всички, ако остане време да кажат нещо, каза Райчинов.

Той посочи, че са искали да представят позицията си, чиято цел е била да се разсеят няколко мита – за многото пари в здравеопазването, за кадрите в системата и за непрекъснато нарастващия брой на хоспитализации.

Няма страна в Европа, която да заделя под 4 процента от БВП за здравеопазване освен България, с 230 евро средно годишно на човек от населението, няма как с толкова ниски средства да се гарантира качество, каза Райчинов.

Той посочи още, че в страни с близки по територия и население с България има около два милиона души годишно хоспитализации, а у нас те са около 1,6-1,7 млн. души.

България трябва най-после ясно да каже кой модел на финансиране на здравеопазването приема – дали здравно-осигурителен или бюджетен, защото в момента ние нямаме модел, имаме български модел, който не отговаря на нищо и няма нищо общо, с която и да е система, каза Райчинов.

Източници:

http://doctoronline.bg/articles/1293/Rajdaemostta-v-Balgariya-narastva-smartnostta-namalyava

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1109836

http://btvnews.bg/article/bulgaria/politika/blgariya-na-dnoto-v-klasatsiya-na-ek-za-kachestvoto-na-zdraveopazvaneto.html

Бом и взаимосвързаността
Един аспект на квантовата реалност, който Бом намира за особено интересен, е странното състояние на взаимосвързаност, което изглежда съществува между привидно несвързани субатомни събития. Също толкова озадачаващо е, че повечето физици се стремят да отдадат малко значение на този феномен. Всъщност толкова малко е направело в това отношение, че един от най-знаменитите примери за взаимосвързаност остава скрит в едно от основните допускания на квантовата физика много години, преди някой да го забележи.
Това допускане е направено от един от основателите на квантовата физика — датският физик Нилс Бор. Той отбелязва, че ако елементарните частици се появяват само в присъствието на наблюдател, тогава е също толкова безсмислено да се говори за свойствата и характеристиките на частиците като налични, преди те да бъдат наблюдавани. Това е обезпокоително за мнозина физици, защото в по-голямата си част науката е основана върху разкриването на свойствата на явленията. Но ако актът на наблюдението действително помага да бъдат създадени такива свойства, какво означава това за бъдещето на науката?
{img:holografskata_vselena_f07_vylni.png|#Фигура 7. Физиците откриват непреодолими доказателства, че единственото време, в което електрони и други „кванти“ се проявяват като частици е, когато ние ги наблюдаваме. По всяко друго време те се държат като вълни. Това е толкова странно, колкото да притежавате топка за боулинг, която очертава единична линия върху полето, докато я наблюдавате, но оставя вълнова следа всеки път, когато премигнете.}
Сред обезпокоените от твърденията на Бор бил Айнщайн. Въпреки ролята, която играе в основаването на квантовата физика, той изобщо не е доволен от посоката, в която новооперената наука поема. За него заключението на Бор, че свойствата на една частица не съществуват, докато не бъдат наблюдавани, е особено осъдително, защото, когато то се съчетае с друга находка на квантовата физика, то води до извода, че елементарните частици са взаимосвързани по начин, който Айнщайн смята просто за невъзможен.
Тази находка е откритието, че субатомните процеси водят в резултат до създаването на двойка частици с еднакви или много сходни свойства. Да разгледаме един крайно нестабилен атом, когото физиците наричат позитроний. Атомът на позитрония се състои от един електрон и един позитрон (позитронът е електрон с положителен заряд). Тъй като позитронът е античастицата на електрона, в крайна сметка двете се взаимоунищожават (анихилират) и разпадат на два кванта светлина или „фотони“, които се разлитат в противоположни посоки (способността да променя формата си от една частица в друга е още една способност на кванта). Съгласно квантовата физика няма значение колко далеч отлитат фотоните — когато бъдат измерени, винаги ще се открива, че те имат еднакви ъгли на _поляризация_. (Поляризация е пространствената ориентация на вълновия аспект на фотона при разлитането от източника.)
През 1935 г. Айнщайн и неговите колеги Борис Подолски и Натан Розен публикуват една знаменита днес статия, озаглавена „Може ли квантово-механичното описание на физическата реалност да бъде смятано за завършено?“ В нея те обясняват защо съществуването на такива двойки частици доказва, че не е възможно Бор да бъде прав. Както те отбелязват, две такива частици, да речем излъчваните фотони при разрушаването на позитрония, могат да бъдат създадени и да им се позволи да отлетят на значително разстояние*. Тогава те могат да бъдат пресрещнати и техните ъгли на поляризация измерени. Ако поляризациите се измерят точно в един и същ момент и се открие, че те са идентични, както квантовата физика предсказва, и ако Бор е прав и свойства като поляризацията не възникват, докато не са наблюдавани или измервани, това показва, че по някакъв начин двата фотона трябва мигновено да обменят помежду си информация така, че да знаят кой е ъгълът на поляризация, за който да се уговорят. Проблемът е, че съгласно специалната теория на относителността на Айнщайн нищо не може да пътува по-бързо от скоростта на светлината, да не говорим да пътува мигновено, защото това е все едно да се разруши бариерата на времето и би отворило вратата за всякакви видове неприемливи парадокси. Айнщайн и неговите колеги са убедени, че няма „разумна дефиниция“ на реалността, която би позволила съществуването на такава по-бърза-от-светлината взаимосвързаност, а следователно Бор не е прав**. Техният аргумент сега е известен като парадокса на Айнщайн-Подолски-Розен, или, за краткост, АПР.
[* Разрушаването на позитрона не е субатомният процес, който Айнщайн и неговите колеги използват в техния мисловен експеримент, но е посочен тук, защото е лесно да бъде зримо представен. — Б.а.]
[** Albert Einstein, Boris Podolsky, and Nathan Rosen, „Can Quantum-Mechanical Description of Physical Reality Be Considered Complete?“,Physical Review 47 (1935), p. 777.]
Аргументът на Айнщайн не смущава Бор. Той съвсем не смята, че някакъв вид комуникация със скорост-по-голяма-от-светлината би могла да се осъществи, но предлага друго обяснение. Ако елементарните частици не съществуват, докато не са наблюдавани, тогава за тях повече не може да се мисли като за независими „неща“. Следователно Айнщайн основава своя аргумент върху грешка, когато разглежда двойките частици като отделни. Те са част от една невидима система и е безсмислено да мислим за тях по друг начин.
След известно време повечето физици вземат страната на Бор и се съгласяват, че неговата интерпретация е правилна. Един от допринеслите за триумфа на Бор фактори е, че квантовата физика се оказва толкова грандиозно успешна в предсказването на феномени, щото малцина физици са в състояние дори да разглеждат възможността за някаква нейна погрешност в едно или друго отношение. Освен това, когато Айнщайн и неговите колеги изказват за пръв път своето предположение за двойките частици, технически и други причини не позволяват да бъде осъществен подобен експеримент. Така можем дори по-лесно да си го избием от ума. Любопитното е, че макар Бор да изработва своя аргумент, за да отрази атаката на Айнщайн срещу квантовата теория, както ще видим възгледът на Бор, че субатомните системи са неделими, има също толкова дълбоки неявни следствия за природата на реалността. По стечения на обстоятелствата тези скрити последствия също са пренебрегнати и още веднъж потенциалната значимост на взаимосвързаността е потулена.
Живо море от електрони
През ранните години от развитието си като физик Бом също приема позицията на Бор, но остава озадачен от липсата на интерес у него и неговите последователи към взаимосвързаността. След като завършва Пенсилвания Стейт Колидж, той постъпва в Калифорнийския университет в Бъркли и преди да получи своя докторат през 1943 г. работи в лабораториите по радиация „Лоурънс“ в Бъркли. Тук той се натъква на друг впечатляващ пример за квантова взаимосвързаност.
В лабораторията по радиация в Бъркли Бом започва изследване, което става негов епохален принос в изучаването на плазмата. Плазмата е газ с висока плътност на електрони и позитивни йони — атоми с положителен заряд. За негово удивление той открива, че когато електроните са в плазма, те престават да се държат като отделни частици и започват да се държат като че ли са част от по-голямо и взаимосвързано цяло. Макар техните индивидуални движения да изглеждат произволни, огромни количества електрони са в състояние да породят впечатлението, че са изненадващо добре организирани. Като някакво амебоидно създание плазмата постоянно се възобновява и обгражда, изолира всички нечистотии върху една стена по същия начин, по който един биологичен организъм може да обвие чуждо тяло в киста*. Бом е толкова впечатлен от тези органични качества, щото по-късно отбелязва как често пъти е имал впечатлението, че електронното море е „живо“**.
[* Hiley and Peat, Quantum, p. 3.]
[** John P. Briggs and F. David Peat, Looking Glass Universe (New York: Simon & Schuster, 1984), p. 96.]
През 1947 г. Бом приема асистентско място в Принстънския университет — един показател за това, колко високо е оценяван, и тук той продължава изследванията си от Бъркли с изучаване на електроните в метали. Отново открива, че привидно случайните движения на отделните електрони успяват да създадат високо организирани цялостни ефекти. Подобно на плазмите, които изучава в Бъркли, това вече не са ситуации, в които участват две частици, всяка от които се държи така, като че ли знае какво прави другата, а цял океан частици, всяка от които се държи така, като че ли знае какво правят несметните трилиони други частици. Бом нарича подобни колективни движения на електрони _плазмени_, а откриването им утвърждава репутацията му на физик.

 

Прибрам и Бом заедно
Разгледани заедно, теориите на Бом и Прибрам предоставят напълно нов начин за вглеждане в света: _Нашите мозъци конструират математически обективната реалност чрез интерпретиране на честоти, които са в крайна сметка прожекции от друго измерение, от един по-дълбок ред на съществуване, който е отвъд пространството и времето: Мозъкът е холограма, забулена в една холографска вселена._
Този синтез кара Прибрам да осъзнае, че обективният свят не съществува, най-малкото не по начина, по който сме свикнали да вярваме. Това, което е „извън нас“, е необятен океан от вълни и честоти, а реалността ни изглежда действителна само защото нашите мозъци са в състояние да възприемат тази холографска мъглявина и да я обърнат в пръчките, камъните и другите познати обекти, които изграждат нашия свят. Как мозъкът (който сам е изграден от честоти на материята) е в състояние да възприеме нещо толкова невеществено като мъглявината от честоти и да я превърне в нещо, което изглежда твърдо при допир? „Видът математически процеси, който Бекеши симулира с неговите вибратори, играе основна роля в начина, по който нашите мозъци конструират образа на един външен свят“, казва Прибрам*. С други думи, гладкостта на едно парче фин порцелан и усещането на пясъка под краката ни при разходка по плажа са в действителност само разгърнати версии на синдрома на илюзорния крайник.
[* Judith Hooper, „An Interview with Karl Pribram“, (Omni, October1982), p. 135.]
Според Прибрам това не означава, че няма порцеланови чашки и зрънца пясък извън нас. Това просто означава, че една порцеланова чашка има два различни аспекта на нейната реалност. Когато преминава през филтъра на лещите на нашия мозък, тя се проявява като чаша. Но ако можем да се отървем от нашите очни лещи, ние ще я преживеем като една интерференчна картина. Кой от тези аспекти е реален и кой — илюзия? „И двата са реални за мен — казва Прибрам — или, ако искате да го изрека, нито един от тях не е реален.“*
[* Личен разговор с автора, 8 февруари 1989 г.]
Това положение на нещата не се ограничава само до порцелановите чашки. Ние също обладаваме два твърде различни аспекта на нашата реалност. Можем да разглеждаме себе си като физически тела, движещи се през пространството. Или можем да се разглеждаме като мъглявина от интерференчни структури, забулили от край до край космическата холограма. Бом смята, че тази втора гледна точка може да бъде дори по-правилна, защото да мислим себе си като холографски ум/мозък, _гледащ_ към една холографска вселена, е отново абстракция, опит за отделяне на две неща, които в крайна сметка не могат да бъдат отделени*.
[* Renee Weber, „The Enfolding-Unfolding Universe: A Conversation with David Bohm“, The Holographic Paradigm, ed. Ken Wilber (Boulder, Colo.: New Science Library, 1982), pp. 83–84.]
Не се измъчвайте, ако това е трудно за схващане. Относително лесно е да разберем идеята на холизма в нещо, което е външно за нас, като ябълка в холограма. Това, което създава затруднения в случая е, че ние не гледаме холограмата. Ние сме част от холограмата.
Трудността е и друг показател за това, колко радикални са измененията, които Бом и Прибрам се опитват да внесат в нашия начин на мислене. Но това не е просто едно коренно преразглеждане. Твърдението на Прибрам, че нашите мозъци конструират обекти, бледнее пред друг от изводите на Бом: _че ние дори конструираме пространството и времето_*. Последствията от този възглед са само една от темите, които ще бъдат обсъдени, когато изследваме въздействието, което идеите на Бом и Прибрам имат върху работата на изследователи в други области.
[* Ibid., p. 73.]

Ако човешкият род иска да оцелее, трябва да замени сегашния си убийствен начин на съществуване с нов подход, така обединяващ духовните и материалните ценности, че човешкият потенциал да получи пълно развитие. Бабаджи и 18-те сидхи практически ни показват такъв подход.”

Думи на някои от 18-те безсмъртни:
“Този, КОЙТО ПРИТЕЖАВА ЗНАНИЕ, …може да достигне безсмъртие, да придобие преобразено тяло, вечно младо, свободно от старост и слабости…” (стр. 109)
“Преди да се работи върху душата и духа, е необходимо да се отстранят недостатъците на низшите тела – физическото, психическото и умственото.” (стр. 111)
“Душата на човека е подвластна на СЪДБАТА, ОПРЕДЕЛЕНА ОТ МИНАЛИТЕ МУ ДЕЙСТВИЯ. Не e вярно, че Господ самолично предопределя участта на всеки човек.” (стр. 112)
Изумително (!): На стр. 134 се твърди, че учител на Бабаджи е Боганатар, който в различните транскрипции звучи като Богар или Болгар. Т.е. учител на Бабаджи е древен българин!!! По-късно Богар става исвестен като Лао Дзъ и в период от 200 години обучил в Китай хиляди ученици. Като Лао Дзъ Болгар живял 12000 години… Живял е и в Южна Америка…

България на второ място в Европа по добив на злато

5302 кг злато са добити в България през 2012 г. , което ни поставя на второ място в Европа, съобщи вчера на семинар във Велинград Елка Младенова, експерт от министерството на икономиката.

Преди две седмици във ведомството е гледан геоложкият доклад за златното находище в Трън. Очаква се ОВОС, след което може да се даде концесия. Още едно находище е в подобен режим – Милин камък при Брезник.

За 2012 г. общо приходите от концесии за добив на полезни изкопаеми са 185,7 млн. лв., което е трикратно увеличение спрямо 2011 г.

Голяма компания, в топ 10 на световните фирми, които добиват газ и нефт, е купила документи за търга за проучване в блок “Терес”, който е в Черно море, на юг от блок “Хан Аспарух”, съобщи министърът на икономиката Делян Добрев. Това е станало само дни след като Министерският съвет взе решение за обявяване на конкурса. Срокът за подаване на оферти е 27 май. Министърът не съобщи коя е фирмата, тъй като настоявала за конфеденциалност. Добрев каза още, че се чака решението на ВАС за блок “Силистар”, който е даден за проучване на компанията “Ледербел”.

Жалби в съда срещу нея са подали общините Бургас и Царево, тъй като тя нямала опит в проучването. Тъкмо в тези три блока – “Хан Аспарух”, “Терес” и “Силистар”, се очаква да бъдат открити големи количества природен газ, който да отговори на нуждите на държавата за десетилетия. Добрев повтори, че ще обяви нов конкурс за “Силистар”.

Прогнозата на министерството за местния добив на газ е, че тази година количествата ще са 574,7 млн. куб. м, а през 2014 г. – 655,8 куб. Това е 20% от годишното потребление.

 

Източници: 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1727697

http://e-burgas.com/archives/49204

http://frognews.bg/news_50775/Hodim_varhu_128_t_zlatni_zaleji/

БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БОГАТА СТРАНА В ЦЕЛИЯТ СВЯТ

Американски спътници са установили ,че на Българска територия под Пирин и Родопите има злато на стойност 1 трилион долара. Братя българи , Вие сте най-богатите хора в целият свят. Остава да си върнем златото и България !

Zlato-krai-Tran-600x402

 

Четвърто правителства поред позволяват колониалното ограбване на златното находище в Челопеч. Те дават на концесия златните залежи на България със смешно ниска концесионна такса от годишния добив на злато, мед и сребро. Всъщност списъкът от добиваните минерали е значително по-голям, като някой от тях попадат направо групата на редките метали. Те обаче въобще не са споменати в концесията. Тях фирмата ги добива и изнася без да плаща и цент на държавата. Сред редките минерали са селен, телур, галий, антимон, бисмут, никел, кадмий, талий, индий, паладий, платина и други. Точно заради тях концесионната такса трябва да скочи значително. На този етап това не може да стане, тъй като те не са описани въобще като възможни за добиване, когато държавата е възлагала добива.
Никоя държава – дори и колониалните народи, не позволяват да се изнася добитото злато. Фирмите го добиват, а държавата им го плаща в долари. В тях остават и допълнителните метали и елементи, които получават. При нас обаче е обратно – „Дънди“ плаща жълти стотинки и дори не преработва благородния метал у нас. Само България позволява на канадската компания да изнася златния концентрат и описаните по-горе редки метали в Намибия, и в Канада.
Първата концесия след 1990 г. е дадена на смесено българо-ирландско дружество, в което държавата е имала около 30% участие. Преди правителството на Иван Костов да сдаде властта през 2001 г. тогавашният икономически министър Александър Божков сключва договор с „Дънди прешъс“, в който концесионната такса е в размер на 1, 5% от годишния добив на злато и мед. През 2003 г. министър от правителството на Симеон Сакскобургготски Лидия Шулева намалява тази такса от 1, 5% на 0, 75%. Така царят харизва най-голямото находище в България и едно от големите в Европа на канадската фирма.
1640 пъти по-ниска концесионна така обявяват канадците
През 2008 г. кабинетът на тройната коалиция подписва нов договор с канадската компания „Дънди“, който е за срок от 10 години, като предвиденият добив на благородния метал представлява 3 млн. тона годишно. А концесионната такса става 8%. Очакваната печалба само от злато е мед е 5, 735 млрд. долара. Изненадващо кабинетът обяви, че за целия срок на договора България ще получи 700 млн. долара концесионна такса, независимо от това, че сметките показват друго – при този процент в хазната трябва да влязат 459 млн. долара.
За 2006 г. – по стари цени на металите, посочени от „Дънди“ – те изчисляват, че печалба от добива на мед, злато и сребро възлиза на 175, 7 млн. долара. Таксата е 132 хил. долара. Но към 12 март 2007 г. „Дънди“ се коригират – те обявяват, че печалбата им ще е 581, 3 млн. долара, като в резултат на това ще внесат 426 хил. долара такса.
През 2008 г. по цени на Лондонската борса за благородни метали печалбата от злато и мед е 6, 698 млрд. долара. При тази цената на металите комисионната такса става 503 млн. долара. Тоест това прави 7, 5% концесионна така, което е намаление от обявените 8% заради изключването на среброто от сметката.
Ако прибавим към печалбата и останалите основни компоненти в находището – цинк, олово, живак, германий и сяра, то тя ще достигне 13, 143 млрд. лв. При това положение таксата пада на 5, 35%. Би трябвало обаче към нея да се прибавят и добивите от допълнителните метали и елементи – селен, телур, галий, антимон, бисмут, никел, кадмий, талий, индий, паладий и платина. Тогава общата печалба ще скочи на 19, 867 млрд. лв. А обещаната от „Дънди“ 700 млн. долара концесионна такса, която би трябвало да е 8%, драстично пада на нищожните 0, 28%.
Къде са обещаните 8%? Това дори не са 1, 5%, договорени от Божков, и 0, 75% – харизани от Шулева. Това не е нищо друго, освен колониално ограбване на България. Освен това от останалия жалък процент такса се удържа глоба за държавата за съдържанието на арсен в рудите, което би следвало „професионалисти“ от „Дънди“ да знаят. Плащането на подобна „такса“ от България е нечувано унижение, защото и първокурсниците геолози знаят, че във всяко златно находище има арсен.
Но това не е всичко. От същата нищожна такса „Дънди“ си удържа пари за превоза на концентрата първо до Намибия, а сега и до Канада. Излиза, че хем ни грабят, хем ни карат да си плащаме за техния гяволък.
През 2007 г. у нас е внесено оборудване за отделяне на арсена от златото, но и до момента инсталацията не е монтирана. И няма признаци това въобще да бъде сторено. Би следвало българската държава да държи отговорни за това „Дънди“, но неизвестно кой чиновник очевидно си затваря очите, защото никой не е глобен.

Всъщност колко са златните запаси в Челопеч?
По данни от първия геоложки доклад на Комитета по геология от 1967 г. запасите на България са оценени на 1, 100 млрд. тона. През 1977 г. по неизвестни причини те са коригирани на 57 млн. тона. Трябва да припомним, че по онова време се криеха действителните залежи на стратегическите ресурси от благородни метали и затова прогнозата за очакваното количество злато е така драстично намалено. Макар и неофициално заради заплахата от преследване повечето експерти в бранша са категорични: златното находище в Челопеч действително съдържа над 1 млрд. тона злато.проф. Вълко Гергелчев

 

Източници:

 

http://www.silnabulgaria.com/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81/

Първият, който ще доживее 1000 години е вече сред нас!

Първият човек, който ще доживее до 1000 години, е вече сред нас и дори може да е на възраст над 50 години. Това е едно от най-известните твърдения на д-р Обри де Грей, ученият, който ръководи изследванията за постигане на вечна младост. Той даде специално интервю за българското списание„Обекти”.Обри де Грей е известен най-вече с радикалния си възглед, според който човешкото остаряване може да бъде разглеждано като съвкупност от дегенеративни процеси, всеки от които може да бъде предотвратен или поне забавен чрез прилагането на регенеративни медицински терапии. Това ще доведе до елиминиране на болестите на старостта и съответно до състояние на „вечна младост”. Визията на Де Грей не е насочена към просто удължаване на живота, а към „пренебрежимо стареене”, което ще позволи на хората да живеят неограничено дълго, без да бъдат засегнати от физиологическите ефекти на остаряването.

Всичко това е реалистична цел на медицинските изследвания, която може да бъде постигната в следващите десетилетия. Едно от най-известните твърдения на Обри де Грей, което отлично характеризира както неговия стил, така и неговата радикална визия, гласи, че първият човек, който ще доживее до 1000 години, е вече сред нас и дори може да е на възраст над 50 години. Всичко това превърна Де Грей в една от най-скандалните фигури на съвременната наука. При това обаче е факт, че през последните години неговите усилия дават очевиден позитивен резултат. В голяма степен благодарение на харизмата, медийния талант и безкрайната упоритост на д-р Де Грей темата „удължаване на живота” се превърна в една от горещите области на медицински изследвания.

„Почти всички насоки за постигане на пренебрежимо стареене се развиват много бързо,“ смята ученият“ Като илюстрация ще ви кажа, че една година, след като с Майкъл Рей публикувахме „Да спрем стареенето” (Ending Aging, 2007, St. Martin’s Press), бяхме поканени да направим ново издание на книгата, като добавим в текста всички нови развития. Прогресът за една година се оказа толкова голям, че накрая трябваше да напишем цяла нова глава, за да можем да обхванем всичко.“

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2011425/The-person-reach-150-alive–soon-live-THOUSAND-claims-scientist.html

http://www.wired.co.uk/news/archive/2011-10/13/richard-seymour

http://www.obekti.bg/chovek/3893-%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%92%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE

http://www.factor-news.net/index_.php?cm=4&id=9087

http://www.blitz.bg/news/article/242551

http://www.silnabulgaria.com/%D0%B4-%D1%80-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8-%D0%B4%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2/